Update cookies preferences
Login
Arbeidsmiddelen gekeurd door VA-Keur!
1971657

Vind een keuringsbedrijf

Landelijk dekkend met ruim 270 keuringsbedrijven!

Geslaagd 25-jarig jubileum in de Apenheul

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de voorlopers van VA-keur zijn ontstaan.  VA-keur heeft dit feit aangegrepen om met elkaar het 25-jarig jubileum van het keuren te vieren met een feestelijke ledenbijeenkomst bij de Apenheul te Apeldoorn.

 

Op 22 november was het zover. Leden en relaties verzamelden zich in de mooie congreslocatie De st@art, naast de Apenheul. Na ontvangst met lunch vond de ledenvergadering plaats, waarin o.a. werd teruggekeken werd naar de hoogtepunten van 25-jaar keuren. Natuurlijk is ook nog even teruggeblikt naar de voorgangers van VA-keur, het COM-keur en de Vebit en de fusie tussen beide organisaties.
Ook is gekeken naar de toekomst en naar aanleiding van een aantal vragen, waar aanwezigen via hun telefoon antwoord op konden geven, ontstonden er mooie discussies over bijvoorbeeld marketing en de trainingen. Met de uitkomsten van deze discussies heeft VA-keur weer een aantal handvatten gekregen om VA-keur naar een nog hoger plan te brengen.
Ook door het jaar heen zijn veel leden van VA-keur geheel belangeloos actief om ons keurmerk op een steeds hoger plan te zetten. We hebben dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de leden van de besturen en commissies binnen VA-keur hartelijk te bedanken. Zonder deze mensen gaat het niet!

 

Na de ledenvergadering konden we lekker even naar buiten. Onder leiding van een aantal gespecialiseerde gidsen maakten we een wandeling door de Apenheul. Het was enorm leuk om alle feitjes en verhalen over de apen te horen. De rondleidingen sloten ook mooi aan bij het volgende onderdeel. Patrick van Veen, gedragsbioloog, verzorgde een presentatie over apenstreken “De overeenkomst tussen mensen en apen”. Zo vertelt hij bijvoorbeeld over het ‘vlooien’ van apen. Het is niet dat de apen vlooien hebben, maar dit gedrag draagt bij aan het versterken van de relatie tussen de apen. Patrick van Veen roept daarna op om ook in ons dagelijks leven te kijken hoe we de relatie met onze klanten, maar ook met de andere mensen om ons heen, kunnen versterken. Dit kan ons veel opleveren.

 

Het was een geslaagde dag. Er zijn onderwerpen besproken die VA-keur weer verder brengen, maar het was ook erg gezellig om met leden, relaties en secretariaat samen dit jubileum te vieren.