Update cookies preferences
Login
Arbeidsmiddelen gekeurd door VA-Keur!
1971657

Vind een keuringsbedrijf

Landelijk dekkend met ruim 270 keuringsbedrijven!

Keurmeesters

Bent u op zoek naar deskundige en gecertificeerde keurmeesters? Bij VA-keur keuringsbedrijven werken meer dan 1000 keurmeesters in heel Nederland. Onze keurmeesters keuren (merk)onafhankelijk al uw arbeidsmiddelen en gereedschappen. Van klein elektrisch – of motor aangedreven handgereedschap en werkplaatsapparatuur tot grote machines zoals hoogwerkers, verreikers, tractoren, heftrucks en grondverzetmachines. Onze keurmeesters keuren snel, vakkundig en volgens de hoogste kwaliteitsnormen, op iedere locatie in Nederland.

 

VA keurmeesters; ter plekke keuren, onderhouden en certificeren

Onze keurmeesters zijn stuk voor stuk ervaren monteurs uit de praktijk. Uniek aan de VA-keurmeesters is dat zij niet alleen keuren. Maar ook reparaties en onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren. Zo combineren we efficiënt en slim het keuren met eventuele reparaties of onderhoud. Dat doen ze uiteraard in goed overleg met de machine-eigenaar. Zo is de machine weer voor een jaar voorzien van een veiligheidskeuring en hoeft u de machine niet te missen voor reparatie.

 

Kwaliteit en deskundigheid keurmeester

De wet stelt als eis dat de keurmeester moet beschikken over kennis die uitstijgt boven het niveau van de gebruiker. Stel je wilt zelf je machines keuren. Toon dan maar eens aan hoe je als keurmeester je kennis op peil hebt gehouden. Keur jij dagelijks zulke machines? Of doe je dat maar een keer per jaar? Ben jij onafhankelijk? Als je de keuring uitbesteedt aan een VA-keur bedrijf dan kun je aantonen dat je voldoende aandacht hebt gehad voor de veiligheid van je machines.

 

Een VA-keurmeester is een deskundige monteur, met veelal jarenlange werkervaring. Om VA-keurmeester te worden dienen er keurmeestertrainingen gevolgd te worden en moet de monteur werkzaam zijn binnen een erkend VA-keurbedrijf.

 

Keurmeestertraining

Er zijn 4 type keurmeestertrainingen:

 • Keurmeestertraining Landbouw-, Tuin- en Parkmachines. Dit is een 3-daagse training voor het keuren van machines uit de landbouw en tuin- & park wereld en de directe periferie: van tractoren tot heggenscharen of bosmaaiers maar ook aanhangwagens en slijptollen;
 • Keurmeestertraining Groot Materieel. Deze 3-daagse training is gericht op met name industriemachines. Machines die hier aan de orde komen zijn de grotere machines zoals grondverzetmachines, graafmachines, verreikers en hoogwerkers. Deze machines zijn vaak zelfrijdend, dat wil zeggen dat ze ook op de openbare weg komen en dat brengt weer heel andere veiligheidsaspecten met zich mee;
 • Keurmeester Mobiel Intern Transport. Deze 3-daagse training voornamelijk gericht op het keuren van heftrucks.
 • Keurmeester Module Elektro: een 2 daagse opleiding speciaal voor elektrische arbeidsmiddelen: krachtstroomapparaten, lasapparaten primaire spanning maar ook secundaire spanning, aggregaten et cetera. Binnen het VA-keur moet de keurmeester per training regelmatig her instructie volgen.

 

Het voordeel van erkende keurmeesters

 • Deskundige en ervaren monteurs uit de praktijk.
 • Eén expert die machines keurt, (desgewenst) onderhoudt en certificeert.
 • Arbeidsmiddelen voldoen aan alle wet- en regelgeving (Arbowet).
 • Machineveiligheid eenvoudig aantoonbaar in offerte- en aanbestedingstrajecten.
 • Kwaliteitsbewaking geborgd door VA-keur.
 • Optimale machineveiligheid voor medewerkers en gebruikers.
 • VA-keurmeester is werkzaam bij een Erkend VA-keur bedrijf