Update cookies preferences
Login
VA-keur sterk in trek bij gemeentes
Arbeidsmiddelen gekeurd door VA-Keur!
2000390

Vind een keuringsbedrijf

Landelijk dekkend met ruim 270 keuringsbedrijven!

VA-keur sterk in trek bij gemeentes

Er is groeiende interesse vanuit gemeentes en andere overheidsorganisaties voor VA-keur, het machineveiligheidskeurmerk van brancheorganisatie Fedecom. Jelle Bartlema, directeur van VA-keur, legt uit. “Alle VA-keur keuringsbedrijven werken al jarenlang met een heel efficiënt en gebruiksvriendelijk digitaal keurregistratiesysteem. Veel gemeentes laten hun machines keuren door VA-keurbedrijven en zijn zo in aanraking gekomen met dit keursysteem. Vaak werken gemeentes met diverse VA-keur bedrijven in hun omgeving die de keuringen voor hen verrichten. Gemeentes moesten dan bij ieder VA-keurbedrijf “inloggen” om de status van hun gekeurde machines te kunnen zien. Er ontstond behoefte bij gemeentes voor een centraal overzicht, en dat kunnen we als VA-keur faciliteren door hen de beschikking te geven over een eigen keurregistratieportal waarin zij al hun machines kunnen neerzetten om deze vervolgens door de VA-keurbedrijven waarmee ze werken te laten keuren. Zo behoudt een gemeente zelf het overzicht zonder bij ieder afzonderlijk VA-keur bedrijf te hoeven inloggen. Dit werkt heel goed en daarom zien we een groeiende interesse bij gemeentes ontstaan om samen met VA-keur te werken”.

 

Gemeentes hebben meestal een grote pallet aan machinerie in bezit dat volgens het Arbobesluit jaarlijks gekeurd moet worden op de veiligheid. Hierbij gaat het om een machinepark van klein elektrisch- of motorisch aangedreven handgereedschappen, tot grotere machines als (zit)maaiers, tractoren of straatveegmachines. Door het aanbieden van een brede keurscope is VA-keur een interessante partij om als keurmerk te hanteren. Er zijn zo’n 270 erkende en onafhankelijk gecertificeerde VA-keur bedrijven door heel Nederland actief waardoor er altijd wel een VA-keurbedrijf in de buurt is. Gemeentes hebben vaak al banden met deze bedrijven omdat die veelal ook als leverancier van de machines optreden. Daarmee is de deskundigheid en ervaring met die machines geborgd en is het een logische stap om naast onderhoud ook de keuringen door deze bedrijven te laten regelen. De onafhankelijke keursystematiek van VA-keur zorgt voor deskundig uitgevoerde keuringen.

 

Bartlema: “diverse gemeentes zoals Rotterdam, Groningen, en Assen werken inmiddels op deze manier samen met VA-keur en zijn hierover enthousiast. Het voorziet heel duidelijk in een behoefte. Maar niet alleen bij gemeentes is dit het geval, ook vanuit diverse Waterschappen is inmiddels belangstelling voor deze manier van samenwerken met VA-keur. Logisch, want ook die hebben vaak een groot en divers machinepark in beheer en dan ook nog eens verspreid over diverse locaties. Dan is deze manier van werken eigenlijk ideaal.”

 

 

Mocht u meer informatie willen over de mogelijkheden om samen met VA-keur te werken, neem dan contact op via info@va-keur.nl